Încheiere acte notariale

Redactarea şi autentificarea procurilor şi a declaraţiilor

Dacă sunteţi cetăţean român aflat legal în Federaţia Rusă şi doriţi să împuterniciţi o persoană din România să acţioneze în numele dv.  pentru cumpărarea unor bunuri, pentru efectuarea unor servicii ori pentru îndeplinirea unor proceduri administrative şi judecătoreşti vă puteţi adresa Ambasadei.

Pentru a autentifica astfel de împuterniciri trebuie să prezentaţi următoarele:

- act de identitate valabil la data îndeplinirii actului notarial (paşaportul românesc, buletin/carte de identitate emise de autorităţile române, document privind şederea legală pe teritoriul Federaţiei Ruse);

- datele din buletinul/cartea de identitate sau paşaportul persoanei pe care o împuterniciţi – serie, număr, adresa, CNP, data eliberării şi autoritatea emitentă.

Procurile sau declaraţiile  vor fi semnate de solicitant la sediul Secţiei Consulare, în prezenţa consulului. Legea nu permite autentificarea procurilor sau declaraţiilor trimise prin poşta, fax sau e-mail.

Taxa consulară pentru autentificarea unei procuri este de 60 euro pentru primul exemplar. Pentru fiecare exemplar suplimentar se adaugă o taxă de câte 10 euro.

REŢINEŢI !!! Persoanele care au acces la computer pot trimite textul procurii pe email, pentru a scurta timpul de aşteptare la Secţia consulară.

În prim plan

Prezență românească la Târgul Internațional MEBEL 2019

27.11.2019

În perioada 18-22 Noiembrie 2019, la Complexul Expoziţional ”Expocenter” din Moscova s-a desfăşurat cea de-a 31-a ediție a Târgului internaţional de mobilă „Mebel…

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

12.08.2019

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Pentru informarea alegătorilor români din străinătate, a fost…

ZIUA EROILOR ROMÂNIEI 2019 ÎN FEDERAŢIA RUSĂ Inaugurarea a 7 noi monumente în memoria prizonierilor români de război (06.06.2019)

14.06.2019

Pentru marcarea în acest an a ZILEI EROILOR ROMÂNIEI, care coincide cu sărbătoarea creştină Înălţarea Domnului (în 2019, la 6 iunie), ambasadorul României în Federaţia…