Alte servicii

Paşaportul mortuar

Pentru a se putea face transportul în România al rămăşitelor pământeşti ale defunctului, companiile de transport internaţional solicita o serie de documente speciale, care vor însoţi sicriul, după cum urmează:

a. dovada ca defunctul nu a suferit de o boala infecţioasa sau contagioasa;

b. certificatul de îmbălsămare;

c. paşaportul mortuar.

NOTA: Documentele menţionate la punctele a) si b) se eliberează de către casa funerara care a efectuat îmbălsămarea sau incinerarea.

Pe baza acestor acte furnizate de Casa funerara, la cererea scrisă a unei persoane apropiate defunctului, în care îşi precizează adresa şi raportul de rudenie, precum şi ultima adresa a defunctului (din buletinul de identitate), ambasada eliberează paşaportul mortuar. Persoana care face solicitarea va anexa la cerere o fotocopie de pe un act de identitate al său şi paşaportul românesc al decedatului.

Paşaportul mortuar se eliberează de ambasada, pe baza celorlalte doua acte.

Se recomanda aflarea cu exactitate a cerinţelor companiei de transport vizate, pentru respectarea tuturor condiţiilor impuse de aceasta.

În prim plan

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

12.08.2019

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Pentru informarea alegătorilor români din străinătate, a fost…

ZIUA EROILOR ROMÂNIEI 2019 ÎN FEDERAŢIA RUSĂ Inaugurarea a 7 noi monumente în memoria prizonierilor români de război (06.06.2019)

14.06.2019

Pentru marcarea în acest an a ZILEI EROILOR ROMÂNIEI, care coincide cu sărbătoarea creştină Înălţarea Domnului (în 2019, la 6 iunie), ambasadorul României în Federaţia…

ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI ŞI ZIUA COPILULUI 2019 LA MOSCOVA

03.06.2019

Ca în fiecare an, la 1 iunie 2019, Ambasada României la Moscova a marcat Ziua Românilor de Pretutindeni şi Ziua Copilului împreună cu membrii comunităţii româneşti din…