Ambasada

Despre noi

Ambasada României în Federaţia Rusă este angajată în promovarea pe baze pragmatice de interes şi respect reciproc a relaţiilor României cu Federaţia Rusă în domeniile de interes comun pentru cele două ţări.

În acest sens, activitatea Ambasadei se circumscrie mandatului acordat pentru reprezentare şi promovarea relaţiilor româno-ruse, pe dimensiunile stabilite prin „Tratatul privind relaţiile prieteneşti şi de cooperare între România şi Federaţia Rusă” semnat la 4 iulie 2003.

Acest tratat şi celelalte instrumente juridice de colaborare bilaterală au condus la substanţierea dialogului între instituţiile române şi cele ruse, Ambasada României în Federaţia Rusă având un rol important în facilitarea şi intermedierea sa.

Fiecare dintre departamentele misiunii contribuie cu idei şi expertiză la formularea agendei de cooperare în plan politic, economic şi cultural.

De asemenea, întreagă echipă acordă o atenţie deosebită apărării intereselor comunităţii româneşti, soluţionării cazurilor de vulnerabilitate şi prevenirii unor situaţii de abuzuri.

Departamentul politic susţine relaţiile politice bilaterale şi gestionează subiecte politice de interes comun.

Departamentul economic se concentrează asupra intensificării relaţiilor economice între cele două ţări, oferind servicii variate oamenilor de afaceri români şi ruşi care doresc să îşi extindă activitatea în Federaţia Rusă, respectiv în România.

Departamentul cultură, ştiinţă şi mass-media întreprinde acţiuni din sfera diplomaţiei culturale, gestionează relaţiile bilaterale şi programele de burse pentru studenţi, asigură vizibilitatea României şi a politicilor sale în presă şi promovează imaginea României la nivelul opiniei publice.

Biroul ataşatului militar facilitează legătura între forţele armate ale ambelor ţări.

Secţia consulară vine în întâmpinarea nevoilor de informare şi asistenţă ale cetăţenilor români şi ai Uniunii Europene aflaţi în Federaţia Rusă.

De asemenea, oferă informaţii privind condiţiile de călătorie şi acordă sprijin pentru îndeplinirea acestor formalităţi cetăţenilor străini care doresc să călătorească în România.

În asigurarea acestor funcţii, Ambasada îşi coordonează activitatea cu Consulatele generale ale României de pe teritoriul Federaţiei Ruse (de la Sankt-Petersburg şi Rostov-pe-Don).

Ambasada României în Federaţia Rusă îşi propune să joace un rol activ în identificarea de noi domenii şi proiecte de cooperare în relaţiile cu Federaţia Rusă, promovând şi protejând interesele statului român şi ale cetăţenilor săi.

 

România la „Art Geo Award”

09.03.2017

La 9 martie 2017, ambasadorul României la Moscova, domnul Vasile Soare, a participat la ceremonia de deschidere a Forumului mondial de artă şi Expoziţiei internaţionale „Art…

Tradiţia Mărţişorului la Ambasada Românei în Federaţia Rusă

06.03.2017

La 4 martie 2017, la Ambasada României la Moscova a avut loc o Seară Românească de marcare a tradiţiei Mărţişorului, la care au participat peste 150 de persoane – membri ai …

Echipa Ambasadei României la Moscova a participat la Jocurile Diplomatice de Iarnă – Nakhabino 2017

14.02.2017

La 11 februarie 2017, la o zi după sărbătorirea în F.Rusă a Zilei Diplomatului, Serviciul de Administrare a Corpului Diplomatic (GlavUpDK) a organizat cea de-a XVII-a ediţie a…