Actualitatea ambasadei

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu premiat la Moscova

Autor foto Sebastian Marcovici  Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu a participat la Festivalul Internaţional de Teatru „Riverside Left 2015” (10-20 aprilie a.c.) de la Moscova cu spectacolul „Romeo şi Julieta”, de William Shakespeare, în regia lui Bogdan Sărătean.
  Spectacolul şcolii sibiene de teatru a fost distins cu „Premiul special al juriului pentru cea mai modernă interpretare”, distincţie acordată în cadrul galei de închidere a festivalului (20 aprilie a.c.).
  Din partea Ambasadei României la Moscova, la spectacolul de teatru al studenţilor sibieni, care a avut loc la 14 aprilie a.c., în Sala Mare a Universităţii de Stat de Cultură din Moscova, a asistat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, domnul Vasile Soare.
  În marja Festivalului internaţional de teatru „Riverside Left 2015”, între Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea de Stat de Cultură din Moscova a fost semnat un acord de colaborare care prevede promovarea schimburilor academice, dezvoltarea posibilităţilor de cercetare şi creaţie artistică, asistenţă pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice şi schimburi de experienţă în implementarea tehnicilor inovative de predare. Un prim pas în colaborarea inter-instituţională îl va constitui prezentarea, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a spectacolului „Hamlet”, de William Shakespeare, produs de universitatea moscovită.

 

  Galerie foto

În prim plan

Prezență românească la Târgul Internațional MEBEL 2019

27.11.2019

În perioada 18-22 Noiembrie 2019, la Complexul Expoziţional ”Expocenter” din Moscova s-a desfăşurat cea de-a 31-a ediție a Târgului internaţional de mobilă „Mebel…

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

12.08.2019

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Pentru informarea alegătorilor români din străinătate, a fost…

ZIUA EROILOR ROMÂNIEI 2019 ÎN FEDERAŢIA RUSĂ Inaugurarea a 7 noi monumente în memoria prizonierilor români de război (06.06.2019)

14.06.2019

Pentru marcarea în acest an a ZILEI EROILOR ROMÂNIEI, care coincide cu sărbătoarea creştină Înălţarea Domnului (în 2019, la 6 iunie), ambasadorul României în Federaţia…