Actualitatea ambasadei

Prezență românească la Târgul Internațional MEBEL 2019

În perioada 18-22 Noiembrie 2019, la Complexul Expoziţional ”Expocenter” din Moscova s-a desfăşurat cea de-a 31-a ediție a Târgului internaţional de mobilă „Mebel 2019”.

România a fost prezentă la târg cu un Pavilion Naţional, în cadrul căruia au expus 15 producători români de mobilier pentru locuințe în stil clasic și de artă, mobilier contemporan din lemn masiv, mobilier tapițat, instrumente muzicale din lemn, mic mobilier și jucării din lemn, decorațiuni din textile, tablouri din mozaic artistic și vitralii, mobilier din fier forjat.

În cadrul pavilionului național al României au fost prezente companiile: Amik Wooden Toys SRL, AXM Prod 93, Caro Jibou, CNC Plasma Fence, Ecosilva Prod Com Serv SRL, Famex Prod SRL, Hora SA, Mobex SA, Mozaic Vitralii, Pure Home Collections, Resetar M SRL, Regallis Interiors SRL, Sarmexin SRL, Simex Design SRL şi Sophia 2004 SRL. Participarea firmelor româneşti la acest târg internaţional a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, împreună cu APMR, în cadrul Programului naţional de promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat.

Prezența României cu pavilion național a fost și în acest an extrem de bine primită, atât de organizatori şi specialişti din domeniu, cât şi de numeroşii vizitatori ai târgului, care au ţinut să reafirme aprecierea deosebită de care se bucură calitatea mobilei româneşti pe piaţa rusă şi în general pe spaţiul ex-sovietic, unde se menţine încă vie percepţia deosebit de pozitivă despre mobila românească, existentă pe acest spaţiu în mod tradiţional.

 

  Galerie foto

În prim plan

Prezență românească la Târgul Internațional MEBEL 2019

27.11.2019

În perioada 18-22 Noiembrie 2019, la Complexul Expoziţional ”Expocenter” din Moscova s-a desfăşurat cea de-a 31-a ediție a Târgului internaţional de mobilă „Mebel…

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

12.08.2019

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Pentru informarea alegătorilor români din străinătate, a fost…

ZIUA EROILOR ROMÂNIEI 2019 ÎN FEDERAŢIA RUSĂ Inaugurarea a 7 noi monumente în memoria prizonierilor români de război (06.06.2019)

14.06.2019

Pentru marcarea în acest an a ZILEI EROILOR ROMÂNIEI, care coincide cu sărbătoarea creştină Înălţarea Domnului (în 2019, la 6 iunie), ambasadorul României în Federaţia…