Actualitatea ambasadei

Procedura de acreditare a reprezentanților externi ai mass-media și a observatorilor externi pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European

Ambasada României din Federația Rusă anunță că, în conformitate cu art. 73 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, acreditarea observatorilor externi şi a reprezentanților externi ai mass-media se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) la propunerea Ministerului Afacerilor Externe.

Procedura de acreditare a reprezentanților externi ai mass media, respectiv procedura de acreditare a observatorilor externi la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 26 mai 2019 sunt accesibile pe site-ul MAE, la adresa: http://www.mae.ro/en/node/48683.

Având în vedere că, potrivit legislației, data limită până la care AEP primește propuneri de acreditare din partea MAE este cel târziu cu 15 zile înaintea zilei de ziua votului, pentru a putea fi procesate, solicitările de acreditare, însoțite de documentația completă pentru obținerea acreditării, trebuie trimise Ministerului Afacerilor Externe cel târziu până la data de 9 mai 2019, ora 16.30, ora României.

Potrivit Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ministerului Afacerilor Externe îi revine o serie de sarcini de ordin administrativ – organizatoric în vederea pregătirii și desfășurării alegerilor în străinătate, precum și atribuții legate de informarea alegătorilor care vor vota la secțiile de votare din străinătate.