Actualitatea ambasadei

CONCERT DE ORGĂ LA MOSCOVA PENTRU MARCAREA EXERCITĂRII DE CĂTRE ROMÂNIA A PREȘEDINȚIEI CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE

La 10 aprilie 2019, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României în Federaţia Rusă a organizat la Catedrala Romano-Catolică din Moscova un al doilea eveniment cultural dedicat mandatului de înaltă responsabilitate asumat de ţara noastră la nivel european - un inedit concert de orgă, susținut de renumitul organist român Remus Traian Henning din Cisnădie, jud-Sibiu.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 400 de invitați, printre aceștia aflându-se reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în capitala rusă, ai mediilor academice, culturale, de afaceri și de presă din Federația Rusă, precum şi ai comunității românești din Moscova, printre care marele compozitor Eugen Doga.

În alocuțiunea de deschidere a evenimentului, ambasadorul României în Federația Rusă, domnul Vasile Soare, a prezentat pe scurt prioritățile mandatului Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, apoi a făcut o incursiune în istoria românilor, cu accent pe identitatea culturală şi vocaţia europeană dintotdeauna a acestui popor, viața spirituală și muzicală din ţara noastră, scoţând în evidenţă tradiţia îndelungată a muzicii confesionale în special în zona de vest a României, Transilvania.

Programul concertului, susținut de talentatul organist Remus Henning, a cuprins creații aparținând unor compozitori europeni de renume, precum J.S. Bach, D. Buxtehude și B. Bartok, precum și ale unor importanți compozitori români transilvăneni, precum K. D. Untch, D. Gheorghiu și R. Lasser.

Publicul a fost cucerit de prestația organistului român, la final aceștia aplaudându-l și ovaționându-l minute în șir. Mulţi dintre invitaţi l-au felicitat pe ambasadorul României în Federația Rusă pentru evenimentul de înalt nivel calitativ organizat. 

 

  Galerie foto

În prim plan

Prezență românească la Târgul Internațional MEBEL 2019

27.11.2019

În perioada 18-22 Noiembrie 2019, la Complexul Expoziţional ”Expocenter” din Moscova s-a desfăşurat cea de-a 31-a ediție a Târgului internaţional de mobilă „Mebel…

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

12.08.2019

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Pentru informarea alegătorilor români din străinătate, a fost…

ZIUA EROILOR ROMÂNIEI 2019 ÎN FEDERAŢIA RUSĂ Inaugurarea a 7 noi monumente în memoria prizonierilor români de război (06.06.2019)

14.06.2019

Pentru marcarea în acest an a ZILEI EROILOR ROMÂNIEI, care coincide cu sărbătoarea creştină Înălţarea Domnului (în 2019, la 6 iunie), ambasadorul României în Federaţia…