Actualitatea ambasadei

Prezentarea României ca destinaţie turistică la Ambasada României la Moscova

  La 31 ianuarie 2017, la Ambasada României în Federaţia Rusă, s-a desfăşurat seminarul cu tema „România invită turiştii ruşi”, organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) şi Reprezentanţa de promovare şi informare turistică a României în Federaţia Rusă.
  La manifestare au participat Liviu Moraru, secretar general al ANAT, reprezentanţi ai mai multor agenţii turistice din România (Băile Govora, Paralela 45, Cocktail Holidays, Transilvania Tours, MatDan Tours, Invitation Romania Travel ş.a.), peste 60 de reprezentanţi ai operatorilor de turism din Rusia, precum şi mass-media din Moscova şi din România.
  În deschiderea evenimentului, ambasadorul României în Federaţia Rusă, domnul Vasile Soare, a făcut o prezentare generală a României, evidenţiind atât potenţialul ei turistic, cât şi aspecte relevante privind siguranţa deplasărilor în ţara noastră.
  De asemenea, consulul României la Moscova, doamna Irina Păcureţu, a expus o serie de elemente de natură consulară şi a oferit răspunsuri şi explicaţii la întrebările adresate de invitaţi.
  Reprezentanţii instituţiilor cu profil turistic din România, prezenţi la eveniment, au avut atât prezentări în plen, cât şi întâlniri şi discuţii în format business-to-business cu partenerii lor din Rusia, realizându-se contacte şi angajamente de colaborare în sfera turistică.
  În marja seminarului, ambasadorul Vasile Soare şi Liviu Moraru, secretar general al ANAT, au avut o întâlnire separată cu Maya Lomidze, director executiv al Asociaţiei Turoperatorilor din Rusia, cu care au discutat despre oportunităţile profilării României ca destinaţie turistică pentru turiştii din F.Rusă.

 

  Galerie foto

Echipa Ambasadei României la Moscova a participat la Jocurile Diplomatice de Iarnă – Nakhabino 2017

14.02.2017

La 11 februarie 2017, la o zi după sărbătorirea în F.Rusă a Zilei Diplomatului, Serviciul de Administrare a Corpului Diplomatic (GlavUpDK) a organizat cea de-a XVII-a ediţie a…

Prezentarea României ca destinaţie turistică la Ambasada României la Moscova

02.02.2017

La 31 ianuarie 2017, la Ambasada României în Federaţia Rusă, s-a desfăşurat seminarul cu tema „România invită turiştii ruşi”, organizat de Asociaţia Naţională a…

Participarea Ambasadei la Festivalul culinar internaţional pentru tineret „Renaşterea tradiţiilor. Crăciunul” de la Moscova

13.01.2017

La 13 ianuarie 2017, Ambasada României în Federaţia Rusă a participat la Festivalul culinar internaţional pentru tineret „Renaşterea tradiţiilor. Crăciunul”, organizat la …