Actualitatea ambasadei

Promovarea turismului românesc la Moscova

  In perioada 27-29.01.2016,  doamna Anca Pavel – Nedea, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) din cadrul MECRMA, a efectuat o vizită de lucru la Moscova, în fruntea unei delegaţii din care au făcut parte Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), zece turoperatori şi două companii hoteliere din staţiuni balneare românești din ţara noastră. 

  Programul delegaţiei române, organizat de reprezentantul ANT la Moscova, a inclus: o întâlnire la misiunea diplomatică a României în F.Rusă cu domnul Vasile Soare, ambasador, şi reprezentanţii Biroului de Promovare  şi Cooperare Economică din cadrul misiunii (în seara zilei de 27 ianuarie), un workshop găzduit de Ambasada României la Moscova şi întâlniri oficiale cu conducerile Agenției Federale pentru Turism din Federația Rusă și Uniunii Industriei Turistice din Federația Rusă (28 ianuarie).
  In cadrul workshop-ul din 28 ianuarie, la care au participat peste 100 de reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi ai media de profil din Federaţia Rusă, ambasadorul Vasile Soare a arătat că în contextul actual există oportunităţi reale de promovare a României ca destinaţie atractivă pentru turiştii ruşi, încurajând participările româneşti la marile evenimente de profil organizate anual la Moscova la care, din păcate, în ultimii ani România nu a participat sau a avut o participare modestă. A prezentat, de asemenea, de o manieră interactivă, diverse aspecte privind patrimoniul cultural-istoric în ansamblu, tradiţiile populare româneşti şi locurile unice din ţara noastră care fac din România o ţară interesantă în Europa secolului 21 din perspectivă turistică. Nu în ultimul rand a menţionat câteva avantaje pe care le reprezintă România ca destinaţie pentru turiştii ruşi: apropierea geografică, legături aeriene directe zilnice Moscova-Bucureşti, securitatea turistului ş.a. Reprezentantul Secţiei Consulare a Ambasadei a oferit participanţilor detalii specifice legate de obţinerea vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi.
  Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, preşedintele ANAT şi reprezentantul ANT la Moscova au prezentat pe rand potenţialul turistic al României, subliniind posibilităţile diverse de odihnă şi relaxare -  vacanţe de relaxare sau tratament în staţiunile balneare, de munte şi litoral, Delta Dunării, oraşele de city break sau pot alege circuitele în regiunile istorice., răspunzând la întrebări diverse adresate de participanţi, iar reprezentanţii agenţiilor de turism din ţara noastră şi-au prezentat ofertele proprii, în baza cărora au continuat apoi discuţiile B2B cu partenerii ruşi prezenţi.
  Manifestarea de la Ambasada României la Moscova s-a încheiat cu un bufet tradiţional şi un pahar de vin românesc oferite participanţilor, care s-au dovedit “o excelentă carte de vizită” pentru cei interesaţi să descopere România.   
  În după-amiaza zilei, delegaţia română, însoţită de ambasadorul Vasile Soare, s-a întâlnit cu Serghei Korneev, adjunctul preşedintelui Agenției Federale pentru Turism, şi cu Iurii Barzîkin, vice-preşedinte al Uniunii Industriei Turistice din Federația Rusă. Părţile au discutat despre necesitatea reluării după mai mulţi ani de stagnare a colaborării româno-ruse între autorităţile care gestionează turismul, oportunităţile existente pentru impulsionarea turismului între cele două ţări şi modalităţile practice de promovarea a pachetelor turistice. Partea rusă a subliniat “momentul potrivit” al vizitei delegaţiei române la Moscova cu scopul promovării României ca destinaţie pentru turiştii ruşi, care în prezent sunt în căutare de noi destinaţii sigure şi atractive.


În prim plan

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

12.08.2019

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Pentru informarea alegătorilor români din străinătate, a fost…

ZIUA EROILOR ROMÂNIEI 2019 ÎN FEDERAŢIA RUSĂ Inaugurarea a 7 noi monumente în memoria prizonierilor români de război (06.06.2019)

14.06.2019

Pentru marcarea în acest an a ZILEI EROILOR ROMÂNIEI, care coincide cu sărbătoarea creştină Înălţarea Domnului (în 2019, la 6 iunie), ambasadorul României în Federaţia…

ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI ŞI ZIUA COPILULUI 2019 LA MOSCOVA

03.06.2019

Ca în fiecare an, la 1 iunie 2019, Ambasada României la Moscova a marcat Ziua Românilor de Pretutindeni şi Ziua Copilului împreună cu membrii comunităţii româneşti din…