Actualitatea ambasadei

Tradiţia Crăciunului la Ambasada României la Moscova (23 decembrie 2015)

  La 23 decembrie 2015, la Ambasada României în Federaţia Rusă, a fost organizată o manifestare dedicată Sărbătorii Crăciunului, la care au fost invitaţi să participe noul ambasador al R. Moldova la Moscova, domnul Dumitru Braghiş, împreună cu membri ai misiunii diplomatice pe care o conduce, membri ai comunităţii româneşti din Rusia, studenţi români şi străini de la universităţile din Moscova, precum şi cetăţeni autohtoni iubitori ai culturii şi tradiţiilor româneşti.
  Într-o scurtă alocuţiune rostită la începutul manifestării, ambasadorul României la Moscova, domnul Vasile Soare, a salutat prezenţa tuturor participanţilor la evenimentul de marcare a Sărbătorii Crăciunului, organizat la misiunea diplomatică română, evocând importanţa păstrării tradiţiilor departe de Ţară şi casă. 
  Evenimentul a inclus un program de colinde şi poezii de iarnă interpretate de copiii personalului ambasadei României şi ai membrilor comunităţii româneşti, precum şi colinde şi cântece tradiţionale în interpretarea unui cor al studenţilor români de la Institutul de limba rusă „A.S. Puşkin” din Moscova, respectiv a unui cor de studenţi la teologie, originari din Bucovina de Nord.
  Cei prezenţi au avut parte şi de două momente de dans şi gimnastică ritmică prezentate de copiii din Ambasadă, dar şi de un moment muzical oferit de renumita interpretă de estradă Stela Argatu, acompaniată la pian de compozitorul Yuri Aleabov.
  Efortul copiilor a fost răsplătit cu numeroase cadouri oferite de Moş Crăciun.
  Manifestarea s-a desfăşurat într-o atmosferă destinsă, plăcută şi prietenească, participanţii având ocazia să deguste vinuri româneşti şi specialităţi ale bucătăriei noastre tradiţionale, la prepararea cărora a contribuit personalul Ambasadei României şi membrii de familie ai acestuia.

În prim plan

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

12.08.2019

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Pentru informarea alegătorilor români din străinătate, a fost…

ZIUA EROILOR ROMÂNIEI 2019 ÎN FEDERAŢIA RUSĂ Inaugurarea a 7 noi monumente în memoria prizonierilor români de război (06.06.2019)

14.06.2019

Pentru marcarea în acest an a ZILEI EROILOR ROMÂNIEI, care coincide cu sărbătoarea creştină Înălţarea Domnului (în 2019, la 6 iunie), ambasadorul României în Federaţia…

ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI ŞI ZIUA COPILULUI 2019 LA MOSCOVA

03.06.2019

Ca în fiecare an, la 1 iunie 2019, Ambasada României la Moscova a marcat Ziua Românilor de Pretutindeni şi Ziua Copilului împreună cu membrii comunităţii româneşti din…