Actualitatea ambasadei

Marcarea Zilei Naționale a României în Federația Rusă

  La 2 decembrie 2015, între orele 13.00-15.00, Ambasada României în Federaţia Rusă a organizat, la sediul misiunii diplomatice, recepţia dedicată marcării Zilei Naţionale a României.
  La eveniment au participat aproximativ 500 de invitaţi din rândul autorităţilor ruse, mediului academic, cultural, de afaceri şi al mass-media din capitala rusă, membri ai corpului diplomatic acreditat la Moscova, precum şi cetăţeni români care locuiesc şi/sau își desfăşoară activitatea la Moscova şi în alte oraşe din Federaţia Rusă, studenţi, masteranzi şi doctoranzi români la universităţile moscovite.
  În discursul rostit în deschiderea recepţiei, ambasadorul României în Federaţia Rusă, domnul Vasile Soare, a evocat semnificaţia şi importanţa zilei de 1 decembrie pentru ţara noastră şi pentru poporul român, a făcut apel la unitate și solidaritate în lupta împotriva ameninţărilor precum terorismul internaţional şi a dat asigurări că România și-a respectat și își va respecta în continuare angajamentele internaționale asumate. La finalul discursului, ambasadorul român i-a invitat pe cei prezenţi să ţină un  moment de reculegere în memoria victimelor de la Clubul „Colectiv” din București, precum și în memoria victimelor recentelor atentate teroriste care au avut loc în mai multe țări din lume.
  Grupul vocal-instrumental românesc „Nightlosers”, invitat la Moscova, în cadrul unui proiect realizat cu sprijinul ICR, pentru participarea la o serie de manifestări culturale dedicate Zilei Naţionale a României în Federaţia Rusă, le-a oferit participanţilor la recepție un recital de muzică din repertoriul românesc și internațional.
  „Nightlosers” a asigurat și fundalul muzical al Serii Românești organizate, la aceeași dată, începând cu ora 18.00, la Ambasada României, la care au fost invitați membrii comunității românești din Moscova, precum și cetățeni străini iubitori ai muzicii și culturii românești.
  Vinurile româneşti şi bucatele tradiţionale, la prepararea cărora a contribuit personalul Ambasadei României și membrii de familie ai acestuia, au completat atmosfera plăcută şi prietenoasă creată pe parcursul celor două evenimente.
  Manifestările dedicate Zilei Naționale a României continuă în perioada 3-11 decembrie 2015 cu spectacole muzicale și seri festive care vor fi organizate de Ambasadă și în alte orașe din Federația Rusă: Rostov-pe-Don, Volgograd, Dubna și Sankt-Petersburg.

 

  Galerie foto

În prim plan

Modalități de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

12.08.2019

Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Pentru informarea alegătorilor români din străinătate, a fost…

ZIUA EROILOR ROMÂNIEI 2019 ÎN FEDERAŢIA RUSĂ Inaugurarea a 7 noi monumente în memoria prizonierilor români de război (06.06.2019)

14.06.2019

Pentru marcarea în acest an a ZILEI EROILOR ROMÂNIEI, care coincide cu sărbătoarea creştină Înălţarea Domnului (în 2019, la 6 iunie), ambasadorul României în Federaţia…

ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI ŞI ZIUA COPILULUI 2019 LA MOSCOVA

03.06.2019

Ca în fiecare an, la 1 iunie 2019, Ambasada României la Moscova a marcat Ziua Românilor de Pretutindeni şi Ziua Copilului împreună cu membrii comunităţii româneşti din…